Siguranța ta nu este un lux, este o necesitate!

Vorbind de camere de supraveghere video trebuie sa stim ca acestea ne ajuta ca in diverse situatii sa avem acces la informatiile dorite. Calitatea filmării poate fi mai mica sau mai mare, aceasta fiind în funcţie de tehnologia folosită.

Tipuri de sisteme de camere de supraveghere video: camere de supraveghere video

• Camere de supraveghere video CCTV – ANALOGIC (coaxial BNC)
• Camere de supraveghere video HD-CVI (coaxial BNC)
• Camere de supraveghere video IP DIGITAL (Ethernet – UTP, FTP)

1. Sistemul CCTV – ANALOGIC

Closed-circuit television este un sistem de camere de supraveghere video cu o rezolutie de 704×576 care se foloseste in general pentru monitorizarea activitatii unui colectiv de angajati (imagine generala a „scenei”).

Calitatea limitata a imaginii nu permite vederea detaliilor decât acolo unde camera este pusa la o distanta de 2-3 metri fata de punctul de interes al monitorizarii. Ce trece de aceasta distanta nu mai avem parte de detalii ci doar de context. Datorita rezolutiei mici, eventuala apropiere a filmarii, va fi si mai saraca in detalii. Cu cat este mai mare numarul de linii TV, cu atat este mai buna calitatea imaginii.

Clasificare:
• Calitate standard a imaginii este de 380 – 420 TVL
• Imagini de buna calitate la 480 – 540 TVL
• Calitatea imaginii foarte buna pentru 600 – 700 TVL.

2. Sistemul HDCVI este un standard analog video de înaltă definiție de transmisie prin cablu coaxial.

Se folosește de scanare progresivă și suportă două formate video de înaltă definiție: de 1280H ( 1280×720 rezoluție efectivă ) și 1920H ( 1920×1080 rezoluție efectivă ).
Prin transmiterea semnalelor video necomprimate și fără pierderi de transmisie punct-la-punct, sistemul video HDCVI este de încredere si fara întârziere. Acestea sunt camere de supraveghere video de înaltă eficiență care folosesc tehnologia de transmisie video megapixeli.

Sistemul video HDCVI oferă o distanță de transmisie de 500 de metri pe cablu coaxial sau similară cu corecții adaptative ale pierderii semnalului. În plus, HDCVI detine mai multe drepturi independente de proprietate intelectuală, inclusiv tehnologia compozit de transmitere si a semnalului audio și tehnologii de comunicare de date bi-direcție pentru PTZ spre exemplu.

3. Sisteme de supraveghere cu camere IP (Internet protocol camera).

Aceste camere de supraveghere video sunt independente si se pot gestiona direct de pe un calculator sau un laptop fara a mai fi obligatoriu achizitionarea unui NVR (network video recorder).
Exista 3 variante de inregistrare : pe card, pe NVR sau pe PC. In aceasta gama de camere ip, gasim de la cele mai slabe cu senzor video CMOS, CCD, pana la cele mai performante in calitate video, cele de tip MEGAPIXEL.

Dacă încă nu eşti hotărât care dintre aceste camere de supraveghere video îţi este de folos, contactează-ne şi te vom îndruma în funcţie de nevoia ta!